Meggyleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg fagyasztott meggy
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • vanília aroma
  • só ízlés szerint
  • 1 csillagánizs
  • 1 rúd fahéj
  • 3 szem szegfűszeg
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:

1,5 liter vízben feltesszük főni a meggyet a cukorral, a sóval és a fűszerekkel együtt.

A tejfölt csomómentesre kikeverjük a keményítővel és a főzőléből hozzátéve simára keverjük, majd hozzákeverjük a meleg leveshez, ha a gyümölcsök megpuhultak.

A citrom levét belecsavarjuk és már csak 2-3 percig melegítjük. Megszórjuk őrölt fahéjjal és csészékben kínáljuk. A fűszerdarabokat a végén eltávolítjuk. Az aromát is csak a végén keverjük bele a levesbe, mint a citromlevet.