Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymaleves húsgombóccal recept

Medvehagymaleves húsgombóccal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Levesalap:

    • 2 sárgarépa
    • 1 kisebb zeller
    • 1 paszternák(v. zöldség)
    • 1 vöröshagyma
    • 2 húsleveskocka
    • egész bors
    • 1 babérlevél
    • 1,5 l víz
    • 1 csokor medvehagyma
    • 2-3 dl tejföl
    • 2 tk kukoricaliszt

    Húsgombóc:

    • 40 dkg darált hús
    • 2-3 ek zsemlemorzsa
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • őrölt bors
    • szerecsendió

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd a vízzel felöntjük, és feltesszük főni. Hozzáadjuk a húsleveskockát és a fűszerekkel ízesítjük, majd felforraljuk. Ezután mérsékelve a hőfokot szép lassan főzzük. Közben elkészítjük a gombócokat.

    A darált húst egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojást, és ízlés szerint fűszerezzük. Jó alaposan összegyúrjuk, majd vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle.
    Ezután a levesbe helyezzük a gombócokat, és kb. 30 percig főzzük. Ezalatt az idő alatt a gombócok puhára főnek.
    Ekkor szűrőkanállal kiszedjük a gombócokat, és a levest szűrőn átszűrjük. (A zöldségekre nem lesz szükség.)

    A leszűrt levesbe beletesszük az apróra vágott medvehagymát, majd visszahelyezzük a tűzhelyre, és tovább főzzük még kb. 5-6 percig. Ezután levesszük a tűzhelyről, és botmixerrel pépesítjük.

    A kukoricalisztet simára keverjük a tejföllel, majd egy kevés levest kanalazunk rá, és jól elkeverjük. Ezután a levest visszahelyezzük a tűzhelyre, és ha már újra forrni kezd, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a tejfölös keveréket. Beletesszük a már megfőtt gombócokat, majd 2-3 percig így főzzük tovább. (Aki savanykásabban szereti, az egy kevés citromlevet is csepegtethet bele a főzés végén.)

    Tálalás előtt kicsit hűlni hagyjuk, majd jó étvággyal elfogyasztjuk.

    A medvehagymaleves húsgombóccal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 67 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá