Mammama paradicsomlevese újragondolva recept

Hozzávalók:
Leveshez:
- 1 zeller szárával együtt
- 1 liter víz
- 1 liter paradicsomlé
- 2 fej vöröshagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- 2-3 ek liszt
- 3 ek olaj
Nokedli:
- 20 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só izlés szerint
- egy ki csokor petrezselyemzöld
- víz
Elkészítése:
A felforrósított olajon pirítsuk meg a lisztet, majd adjuk hozzá a nagyobb kockákra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a pirospaprikát, keverjük össze, majd öntsük fel a vízzel. Tegyük bele a megpucolt zellergumót egészben és a zellerszárakat. Főzzük addig, amíg a zeller meg nem puhul.
A főzés végén, mikor már puha a zeller, felöntjük a paradicsomlével, majd főzzük pár percig. Utána kiszedjük a zöldségeket.
Elkészítjük a nokedlit. A liszthez öntünk kevés vizet, majd hozzáadjuk a tojást, sózzuk és jól kikavarjuk, majd ha még kell öntünk hozzá vizet vagy lisztet. Beleaprítjuk a petrezselymet, jól összekeverjük, majd a levesbe szaggatjuk. Ha feljöttek a leve tetejére kiszedjük egy tányérba.
Az egész zellert felvágjuk apró kockákra és egy kis serpenyőben megpirítjuk és félretesszük. A levest átszűrjük, majd turmixgéppel kicsit összeturmixoljuk.
Tálalási javaslat: szedjünk a tányér közepére a nokedliből, majd öntsük köré a paradicsomlevest, majd szórjuk meg a pirított zellerrel. Díszíthetjük még apróra vágott zellerlevéllel.
Jó étvágyat hozzá !
Tipp:
Mindenkinek saját ízlésének a dolga, hogy hogy játszik a paradicsomlével, vízzel és a fűszerekkel. Lehet beletenni kis cukrot is. ÉN mindig Anyukám által készített paradicsomlevet használok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »