Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mammama paradicsomlevese újragondolva recept

Mammama paradicsomlevese újragondolva
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Leveshez:

    • 1 zeller szárával együtt
    • 1 liter víz
    • 1 liter paradicsomlé
    • 2 fej vöröshagyma
    • bors
    • pirospaprika
    • 2-3 ek liszt
    • 3 ek olaj

    Nokedli:

    • 20 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só izlés szerint
    • egy ki csokor petrezselyemzöld
    • víz

    Elkészítése:

    A felforrósított olajon pirítsuk meg a lisztet, majd adjuk hozzá a nagyobb kockákra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a pirospaprikát, keverjük össze, majd öntsük fel a vízzel. Tegyük bele a megpucolt zellergumót egészben és a zellerszárakat. Főzzük addig, amíg a zeller meg nem puhul.

    A főzés végén, mikor már puha a zeller, felöntjük a paradicsomlével, majd főzzük pár percig. Utána kiszedjük a zöldségeket.

    Elkészítjük a nokedlit. A liszthez öntünk kevés vizet, majd hozzáadjuk a tojást, sózzuk és jól kikavarjuk, majd ha még kell öntünk hozzá vizet vagy lisztet. Beleaprítjuk a petrezselymet, jól összekeverjük, majd a levesbe szaggatjuk. Ha feljöttek a leve tetejére kiszedjük egy tányérba.

    Az egész zellert felvágjuk apró kockákra és egy kis serpenyőben megpirítjuk és félretesszük. A levest átszűrjük, majd turmixgéppel kicsit összeturmixoljuk.

    Tálalási javaslat: szedjünk a tányér közepére a nokedliből, majd öntsük köré a paradicsomlevest, majd szórjuk meg a pirított zellerrel. Díszíthetjük még apróra vágott zellerlevéllel.

    Jó étvágyat hozzá !

    Tipp:

    Mindenkinek saját ízlésének a dolga, hogy hogy játszik a paradicsomlével, vízzel és a fűszerekkel. Lehet beletenni kis cukrot is. ÉN mindig Anyukám által készített paradicsomlevet használok.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá