Mammama paradicsomlevese újragondolva

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Leveshez:

  • 1 zeller szárával együtt
  • 1 liter víz
  • 1 liter paradicsomlé
  • 2 fej vöröshagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • 2-3 ek liszt
  • 3 ek olaj

Nokedli:

  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • só izlés szerint
  • egy ki csokor petrezselyemzöld
  • víz

Elkészítése:

A felforrósított olajon pirítsuk meg a lisztet, majd adjuk hozzá a nagyobb kockákra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a pirospaprikát, keverjük össze, majd öntsük fel a vízzel. Tegyük bele a megpucolt zellergumót egészben és a zellerszárakat. Főzzük addig, amíg a zeller meg nem puhul.

A főzés végén, mikor már puha a zeller, felöntjük a paradicsomlével, majd főzzük pár percig. Utána kiszedjük a zöldségeket.

Elkészítjük a nokedlit. A liszthez öntünk kevés vizet, majd hozzáadjuk a tojást, sózzuk és jól kikavarjuk, majd ha még kell öntünk hozzá vizet vagy lisztet. Beleaprítjuk a petrezselymet, jól összekeverjük, majd a levesbe szaggatjuk. Ha feljöttek a leve tetejére kiszedjük egy tányérba.

Az egész zellert felvágjuk apró kockákra és egy kis serpenyőben megpirítjuk és félretesszük. A levest átszűrjük, majd turmixgéppel kicsit összeturmixoljuk.

Tálalási javaslat: szedjünk a tányér közepére a nokedliből, majd öntsük köré a paradicsomlevest, majd szórjuk meg a pirított zellerrel. Díszíthetjük még apróra vágott zellerlevéllel.

Jó étvágyat hozzá !

Tipp:

Mindenkinek saját ízlésének a dolga, hogy hogy játszik a paradicsomlével, vízzel és a fűszerekkel. Lehet beletenni kis cukrot is. ÉN mindig Anyukám által készített paradicsomlevet használok.