Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás-rebarbarakrémleves recept

Málnás-rebarbarakrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5-6 szál rebarbara
    • 20 dkg málna
    • 2 cs vaníliás cukor
    • kristálycukor (v. édesítőszer)
    • őrölt fahéj
    • szegfűszeg
    • reszelt citromhéj
    • 1/2 cs tejszínízű pudingpor (főzős)
    • 1 l víz
    • 2 dl tejszín

    Elkészítése:

    A rebarbaráról húzzuk le a külső, vékony hártyás részt, majd vágjuk kisebb darabokra, és a málnával együtt tegyük bele egy edénybe. Öntsük fel a vízzel, és ízlés szerint adjunk hozzá kristálycukrot (v. édesítőszert). Reszeljük bele a citromhéjat, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, ízlés szerint őrölt fahajat és szegfűszeget, majd főzzük kb. 15 percig.

    Ezután egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele.

    Öntsük vissza az edénybe, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel.

    A tejszínt keverjük simára a pudingporral, majd amikor a leves elkezd forrni, állandó keverés mellett csorgassuk bele. Főzzük még pár percig, hogy kellően besűrűsödjön.

    Tálalás előtt hűtsük ki, és úgy kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá