Málnás-rebarbarakrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Málnás-rebarbarakrémleves

Hozzávalók:

  • 5-6 szál rebarbara
  • 20 dkg málna
  • 2 cs vaníliás cukor
  • kristálycukor (v. édesítőszer)
  • őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  • reszelt citromhéj
  • 1/2 cs tejszínízű pudingpor (főzős)
  • 1 l víz
  • 2 dl tejszín

Elkészítése:

A rebarbaráról húzzuk le a külső, vékony hártyás részt, majd vágjuk kisebb darabokra, és a málnával együtt tegyük bele egy edénybe. Öntsük fel a vízzel, és ízlés szerint adjunk hozzá kristálycukrot (v. édesítőszert). Reszeljük bele a citromhéjat, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, ízlés szerint őrölt fahajat és szegfűszeget, majd főzzük kb. 15 percig.

Ezután egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele.

Öntsük vissza az edénybe, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel.

A tejszínt keverjük simára a pudingporral, majd amikor a leves elkezd forrni, állandó keverés mellett csorgassuk bele. Főzzük még pár percig, hogy kellően besűrűsödjön.

Tálalás előtt hűtsük ki, és úgy kínáljuk.