Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros gombócleves recept

Magyaros gombócleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2-3 krumpli
    • 10 dkg füstölt kolbász
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • pirospaprika
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt (1 tk a leveshez + amennyit a gombóc felvesz)
    • petrezselyemzöld
    • ételízesítő
    • őrölt bors
    • majoránna
    • 2 dl tejföl
    • a krumpli főző leve + víz

    Elkészítése:

    A krumplit főzzük puhára enyhén sós, ételízesítős vízben, majd szűrjük le, és a levet tegyük félre, mert később még szükségünk lesz rá. A krumplit törjük alaposan össze, (vagy krumplinyomón nyomjuk át), majd hagyjuk teljesen kihűlni.

    A vöröshagymát vágjuk apróra, majd kezdjük el az olajon megpárolni. Amikor már üveges, nyomjuk bele a fokhagymát, és szórjuk meg egy teáskanál liszttel. Ezután szórjuk meg pirospaprikával, majd öntsük fel a leszűrt, és félretett krumplilével, és annyi vízzel, hogy kellő mennyiségű levest kapjunk. Ízlés szerint sózzuk, majd szép lassan főzzük kb 15 percig.

    Közben a kolbászt, és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a teljesen kihűtött krumplihoz. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, majd adjuk hozzá az egész tojást és néhány kanál lisztet. Kezdjük el összedolgozni a masszát, és ha szükséges akkor még tegyünk hozzá annyi lisztet, hogy egy könnyen formázható, masszát kapjunk (akkor jó ha már nem ragad a kezünkhöz, és a tálhoz sem). Ezután vizes kézzel formázzunk a masszából diónyi gombócokat.

    A tejfölt keverjük simára egy kevés levessel, majd csorgassuk hozzá a többi leveshez. Ezután forraljuk ki, majd tegyük bele az elkészült gombócokat. Szintén forraljuk fel, majd főzzük kb. 10 percig, hogy a gombócok is megfőjenek.

    Tálaláskor ízlés szerint szórjuk meg a levest apróra vágott petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá