Magyaros burgonyaleves házi vajgaluskával recept

Hozzávalók:
Vajgaluskához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek vaj
- liszt
- só
Leveshez:
- 4 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg burgonya
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kis darab zeller
- zellerzöld (aprítva)
- só
- bors
- 1 tv paprika
- 1 paradicsom
- 1 ek fűszerpaprika
- 1,5 liter zöldség alaplé
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockára vágjuk és olajon lepirítjuk egy fazékban. Fűszerpaprikával megszórjuk és felöntjük 1,5 liter vízzel, vagy zöldség alaplével.
A zöldségeket felaprítjuk kedvünk szerint és a levesbe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek. A zellerzöldet a végén rakjuk a levesbe.
A galuskát a hozzávalókból kikeverjük és késsel egy deszkáról beleszaggatjuk a levesbe. Pár percig főzzük, vegyük le a tűzhelyről és forrón tálaljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »