Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros burgonyaleves házi vajgaluskával recept

Magyaros burgonyaleves házi vajgaluskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Vajgaluskához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek vaj
    • liszt

    Leveshez:

    • 4 ek olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 40 dkg burgonya
    • 2 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 1 kis darab zeller
    • zellerzöld (aprítva)
    • bors
    • 1 tv paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 ek fűszerpaprika
    • 1,5 liter zöldség alaplé

    Elkészítése:

    A vöröshagymát apró kockára vágjuk és olajon lepirítjuk egy fazékban. Fűszerpaprikával megszórjuk és felöntjük 1,5 liter vízzel, vagy zöldség alaplével.

    A zöldségeket felaprítjuk kedvünk szerint és a levesbe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek. A zellerzöldet a végén rakjuk a levesbe.

    A galuskát a hozzávalókból kikeverjük és késsel egy deszkáról beleszaggatjuk a levesbe. Pár percig főzzük, vegyük le a tűzhelyről és forrón tálaljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá