Magyaros burgonyaleves házi vajgaluskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

Vajgaluskához:

  • 1 tojás
  • 1 ek vaj
  • liszt

Leveshez:

  • 4 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg burgonya
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 kis darab zeller
  • zellerzöld (aprítva)
  • bors
  • 1 tv paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1,5 liter zöldség alaplé

Elkészítése:

A vöröshagymát apró kockára vágjuk és olajon lepirítjuk egy fazékban. Fűszerpaprikával megszórjuk és felöntjük 1,5 liter vízzel, vagy zöldség alaplével.

A zöldségeket felaprítjuk kedvünk szerint és a levesbe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek. A zellerzöldet a végén rakjuk a levesbe.

A galuskát a hozzávalókból kikeverjük és késsel egy deszkáról beleszaggatjuk a levesbe. Pár percig főzzük, vegyük le a tűzhelyről és forrón tálaljuk!