Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros burgonyaleves füstölt kolbásszal recept

Magyaros burgonyaleves füstölt kolbásszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 60 dkg burgonya
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 2 ek olaj
    • 2 kk édes nemes őrölt fűszerpaprika
    • 2-3 babérlevél
    • só,bors
    • 1 kk erős paprikakrém
    • 1 kk szárított tárkony (persze a friss zamatosabb :)
    • 1 szál füstölt száraz kolbász
    • 1 ek. étkezési keményítő(vagy liszt)
    • 1 dl tejföl

    Elkészítése:

    Burgonyát és vöröshagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Mélyebb fazékban olajat hevítünk és az apróra vágott hagymát megfuttatjuk rajta. Megszórjuk fűszerpaprikával és felöntjük az alaplével.

    Beletesszük a burgonya kockákat és a fűszereket, ízlésünk szerint. Kis lángon főzzük. Füstölt kolbász bőrét lehúzzuk, karikákra vágva levesbe tesszük. Folytatjuk a főzést egészen addig, amíg a burgonya kockák megpuhulnak.

    Tejfölben elkeverjük a keményítőt és kevés leves merünk hozzá, újból keverjük és besűrítjük vele tartalmas magyaros levesünket. Kíméletesen főzzük forrásig és készen vagyunk.

    Keményítővel szeretek dolgozni, mert sokkal selymesebb állagú tőle az étel :)

    Tálaláskor a tetejére tejfölt csorgatunk.

    Friss ropogós héjú kenyérrel kínálva még tökéletesebb a vidéki összhang :)

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá