Magyaros burgonyaleves füstölt kolbásszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg burgonya
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 2 kk édes nemes őrölt fűszerpaprika
  • 2-3 babérlevél
  • só,bors
  • 1 kk erős paprikakrém
  • 1 kk szárított tárkony (persze a friss zamatosabb :)
  • 1 szál füstölt száraz kolbász
  • 1 ek. étkezési keményítő(vagy liszt)
  • 1 dl tejföl

Elkészítése:

Burgonyát és vöröshagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Mélyebb fazékban olajat hevítünk és az apróra vágott hagymát megfuttatjuk rajta. Megszórjuk fűszerpaprikával és felöntjük az alaplével.

Beletesszük a burgonya kockákat és a fűszereket, ízlésünk szerint. Kis lángon főzzük. Füstölt kolbász bőrét lehúzzuk, karikákra vágva levesbe tesszük. Folytatjuk a főzést egészen addig, amíg a burgonya kockák megpuhulnak.

Tejfölben elkeverjük a keményítőt és kevés leves merünk hozzá, újból keverjük és besűrítjük vele tartalmas magyaros levesünket. Kíméletesen főzzük forrásig és készen vagyunk.

Keményítővel szeretek dolgozni, mert sokkal selymesebb állagú tőle az étel :)

Tálaláskor a tetejére tejfölt csorgatunk.

Friss ropogós héjú kenyérrel kínálva még tökéletesebb a vidéki összhang :)

Jó étvágyat!