Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magaleves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Édesanyám készítette mindig, amikor burgonyát, köretnek főzött!A levét is felhasználta és egyszerű,de finom levest kapott!

    Hozzávalók:

    • 1 kanál zsír vagy olaj
    • 1 vöröshagyma apróra vágva
    • 1 kk pirospaprika
    • só, bors
    • A levesbetéthez:
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, pici só
    • amennyi lisztet felvesz

    Elkészítése:
    A zsírt vagy olajat fazékba tesszük és a vöröshagymát rajta megpároljuk.
    Rászórjuk a pirospaprikát, majd levesszük a tűzről hogy ne égjen meg.
    Amikor megfőtt a burgonyánk a körethez, akkor leöntjük róla a főzővizet.
    Ráöntjük a hagymás pirospaprikára és együtt főzzük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezt még dúsíthatjuk pár szem főtt burgonyával, amit előtte villával összenyomunk. A tojás annyi liszttel gyúrjuk, össze amennyit felvesz, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, közben kicsit lisztezzük a tésztát, hogy ne ragadjon össze. Ezt tesszük a levesbe.
    Egyszerű és finom leves. A szegények levese!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá