Magaleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Édesanyám készítette mindig, amikor burgonyát, köretnek főzött!A levét is felhasználta és egyszerű,de finom levest kapott!

Hozzávalók:

  • 1 kanál zsír vagy olaj
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 1 kk pirospaprika
  • só, bors
  • A levesbetéthez:
  • 1 tojás, pici só
  • amennyi lisztet felvesz

Elkészítése:
A zsírt vagy olajat fazékba tesszük és a vöröshagymát rajta megpároljuk.
Rászórjuk a pirospaprikát, majd levesszük a tűzről hogy ne égjen meg.
Amikor megfőtt a burgonyánk a körethez, akkor leöntjük róla a főzővizet.
Ráöntjük a hagymás pirospaprikára és együtt főzzük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezt még dúsíthatjuk pár szem főtt burgonyával, amit előtte villával összenyomunk. A tojás annyi liszttel gyúrjuk, össze amennyit felvesz, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, közben kicsit lisztezzük a tésztát, hogy ne ragadjon össze. Ezt tesszük a levesbe.
Egyszerű és finom leves. A szegények levese!