Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lencseleves virslivel recept

Lencseleves virslivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 250g lencse
    • só, bors, ételízesítő
    • fél gerezd foghagyma
    • 300g virsli
    • 1 hagyma
    • 2 kanál liszt
    • pirospaprika

    Elkészítése:

    A lencsét beáztatjuk 2-3 órára. Odatesszük főni annyi vízbe amennyi levest szeretnénk. Ha a lencse puha, hozzáadunk ízlés szerint sót, borsot, ételízesítőt és a fél gerezd foghagymát.

    Eközben egy serpenyőben megpirítjuk a karikákra vágott virslit egy kis olajon. Miután megpirult, átrakjuk a levesbe lecsöpögtetve az olajtól. A virslis olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadunk 2 kanál lisztet és egy kis piros paprikát.

    A levesből egy kicsit lemerek, és a paprikás-lisztes virslihez adom, miután elkevertük a levesbe adagoljuk. Alaposan elkeverjük a sűrítést és tovább főzzük, míg fel nem rottyan. Kenyérrel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá