Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lebbencsleves recept

Lebbencsleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 25 dkg lebbencs tészta (fodros nagykocka)
    • 5 dkg kolozsvári szalonna
    • 1 db vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek zsír
    • 1 ek finomliszt
    • 1 kávéskanál pirospaprika
    • 2 ek ételízesítő
    • 1 db paprika
    • 1 db paradicsom
    • 1 szál zeller zöld
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A zsíron megpirítom a tésztát, és a kockára vágott kolozsvári szalonnát.

    Meghintem a liszttel, kicsit pirítom, majd lehúzom a tűzről beleteszem a pirospaprikát, elkeverem és felöntöm 3 l vízzel.

    Beleteszem a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát egyben, a meghámozott és kockára vágott krumplit, ételízesítőt, sózom, borsozom.

    Hozzáadom a felezett paprikát és paradicsomot, a zeller zöldet és addig főzöm, még a krumpli megpuhul.

    Tálalás előtt a hagymát eltávolítom belőle.

    A lebbencsleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 130 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 21 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá