Lebbencsleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Lebbencsleves

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 25 dkg lebbencs tészta (fodros nagykocka)
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek zsír
  • 1 ek finomliszt
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 2 ek ételízesítő
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 szál zeller zöld
  • őrölt bors

Elkészítése:

A zsíron megpirítom a tésztát, és a kockára vágott kolozsvári szalonnát.

Meghintem a liszttel, kicsit pirítom, majd lehúzom a tűzről beleteszem a pirospaprikát, elkeverem és felöntöm 3 l vízzel.

Beleteszem a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát egyben, a meghámozott és kockára vágott krumplit, ételízesítőt, sózom, borsozom.

Hozzáadom a felezett paprikát és paradicsomot, a zeller zöldet és addig főzöm, még a krumpli megpuhul.

Tálalás előtt a hagymát eltávolítom belőle.