Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kukoricakrémleves recept

Kukoricakrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 3 főre:

    • 2 konzerv kukorica
    • 1 fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • olaj
    • víz
    • 1 leves kocka
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 csapott kk curry por
    • 2 csapott ek keményítő

    Elkészítése:
    A kockára vágott hagymát kevés olajon elkezdjük pirítani. Fokhagymanyomóval hozzáadjuk a 2 gerezd fokhagymát. Nem pirítjuk sötétre, így hamarosan beleönthetjük a levétől leszűrt konzerv kukoricákat (egy keveset tegyünk félre díszítés gyanánt).

    Átkavarjuk, sózzuk és felöntjük kb. 1 l vízzel. Beletesszük a leveskockát az 1 csapott kk. curryit és puhára főzzük. Ezután botmixerrel, vagy turmixszal pürésítjük, majd nagyobb lyukú szűrőn, amint a kukorica héj fönnakad, átszűrjük a levest.

    Visszatesszük a tűzre, 1/2 dl főzőtejszínben kikeverjük a keményítőt, a többi főzőtejszínt a leveshez öntjük.

    Amikor kezd forrni a keményítős főzőtejszínt is belekeverjük és besűrítjük, majd el is zárhatjuk alatta a gázt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá