Kukoricakrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 3 főre:

  • 2 konzerv kukorica
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • víz
  • 1 leves kocka
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csapott kk curry por
  • 2 csapott ek keményítő

Elkészítése:
A kockára vágott hagymát kevés olajon elkezdjük pirítani. Fokhagymanyomóval hozzáadjuk a 2 gerezd fokhagymát. Nem pirítjuk sötétre, így hamarosan beleönthetjük a levétől leszűrt konzerv kukoricákat (egy keveset tegyünk félre díszítés gyanánt).

Átkavarjuk, sózzuk és felöntjük kb. 1 l vízzel. Beletesszük a leveskockát az 1 csapott kk. curryit és puhára főzzük. Ezután botmixerrel, vagy turmixszal pürésítjük, majd nagyobb lyukú szűrőn, amint a kukorica héj fönnakad, átszűrjük a levest.

Visszatesszük a tűzre, 1/2 dl főzőtejszínben kikeverjük a keményítőt, a többi főzőtejszínt a leveshez öntjük.

Amikor kezd forrni a keményítős főzőtejszínt is belekeverjük és besűrítjük, majd el is zárhatjuk alatta a gázt.