Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplileves füstölt lazaccal recept

Krumplileves füstölt lazaccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 3-4 szem krumpli
    • 1 kisebb szál póréhagyma
    • 2 zöldségleveskocka
    • 1 babérlevél
    • szerecsendió
    • őrölt bors
    • 1 dl tejszín
    • 0,5 l víz
    • 3 dkg vaj
    • 1 ek olívaolaj
    • 10 dkg füstölt lazac
    • snidling

    Elkészítése:

    A póréhagymát szeleteljük fel vékonyra, a krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerinti kockákra.

    Egy edényben melegítsük fel a vajat és az olívaolajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt póréhagymát és a babérlevelet. Kisebb lángon pároljuk pár percig, míg a póréhagyma megpuhul. Ekkor keverjük hozzá a felkockázott krumplit, majd öntsük fel a vízzel és a tejszínnel. Ezután adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sót, őrölt borsot és szerecsendiót, majd szép lassan főzzük puhára a krumplit. (A sózással óvatosan bánjunk, mert a lazac is sós.)

    A füstölt lazacot vágjuk fel vékonyabb csíkokra, majd adjuk hozzá a leveshez, és főzzük még 2-3 percig.

    Tálaláskor merjük a meleg levest tányérokba, majd ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott snidlinggel.

    A krumplileves füstölt lazaccal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 85 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 8 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá