Krumplileves füstölt lazaccal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 3-4 szem krumpli
  • 1 kisebb szál póréhagyma
  • 2 zöldségleveskocka
  • 1 babérlevél
  • szerecsendió
  • őrölt bors
  • 1 dl tejszín
  • 0,5 l víz
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 10 dkg füstölt lazac
  • snidling

Elkészítése:

A póréhagymát szeleteljük fel vékonyra, a krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerinti kockákra.

Egy edényben melegítsük fel a vajat és az olívaolajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt póréhagymát és a babérlevelet. Kisebb lángon pároljuk pár percig, míg a póréhagyma megpuhul. Ekkor keverjük hozzá a felkockázott krumplit, majd öntsük fel a vízzel és a tejszínnel. Ezután adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sót, őrölt borsot és szerecsendiót, majd szép lassan főzzük puhára a krumplit. (A sózással óvatosan bánjunk, mert a lazac is sós.)

A füstölt lazacot vágjuk fel vékonyabb csíkokra, majd adjuk hozzá a leveshez, és főzzük még 2-3 percig.

Tálaláskor merjük a meleg levest tányérokba, majd ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott snidlinggel.