Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes borsókrémleves recept

Tejszínes borsókrémleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • fél kg zöldborsó
    • 250ml főzőtejszín
    • két szál újhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 dl víz
    • 2 ek olaj
    • dó, bors, babérlevél
    • tyúkhúsleves kocka
    • 1 ek tejföl
    • pirított kenyér

    Elkészítése:
    Az újhagymát és a vöröshagymát apróra kockázva olajon üvegesre pirítom, majd hozzáöntöm a borsót és hagyom, hogy levet engedjen. 10 percig párolom majd felöntöm kb. 4 dl vízzel. Sózom, borsozom, forrás után pedig beledobok egy tyúkhúsleves kockát. Amikor teljesen megpuhult a borsó, hozzáadok egy babérlevelet, és felöntöm a levest a tejszínnel. Ha megsűrűsödött lehúzom a tűzről és botmixerrel, félig átturmixszolom, hogy maradjanak egész borsószemek is. Egy kanál tejföllel és pirított kenyérrel tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá