Tejszínes borsókrémleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • fél kg zöldborsó
  • 250ml főzőtejszín
  • két szál újhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 dl víz
  • 2 ek olaj
  • dó, bors, babérlevél
  • tyúkhúsleves kocka
  • 1 ek tejföl
  • pirított kenyér

Elkészítése:
Az újhagymát és a vöröshagymát apróra kockázva olajon üvegesre pirítom, majd hozzáöntöm a borsót és hagyom, hogy levet engedjen. 10 percig párolom majd felöntöm kb. 4 dl vízzel. Sózom, borsozom, forrás után pedig beledobok egy tyúkhúsleves kockát. Amikor teljesen megpuhult a borsó, hozzáadok egy babérlevelet, és felöntöm a levest a tejszínnel. Ha megsűrűsödött lehúzom a tűzről és botmixerrel, félig átturmixszolom, hogy maradjanak egész borsószemek is. Egy kanál tejföllel és pirított kenyérrel tálalom.