Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spárgakrémleves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg spárga, apróra vágva
    • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
    • 1 fej fokhagyma apróra vágva
    • 10 dkg vaj
    • 2 dl főzőtejszín
    • fél liter zöldségleves alaplé
    • bors
    • szerecsendió

    Elkészítés: A vöröshagymát és a fokhagymát pirítsuk meg a vajon, majd öntsük hozzájuk az alaplevet. A forrásban lévő alaplébe tegyük bele a spárgákat, és főzzük őket puhára – közben sózzunk, borsozzunk, ha szükséges, és adjuk hozzá a leveshez a szerecsendiót. Ha a spárgák megpuhultak, akkor adjuk a leveshez a tejszínt is, még egyszer forraljuk fel az ételt, majd turmixszoljuk le a levest.

    A spárgakrémlevest friss baguette-el, vagy pirított kenyérkockákkal igazán finom.

    Ha bort választanának a spárgakrémleveshez, akkor egy igazán zöldséges ételekhez illő könnyű fehérbort, sauvignon blanc-t ajánlanék mellé.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá