Spárgakrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg spárga, apróra vágva
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 fej fokhagyma apróra vágva
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • fél liter zöldségleves alaplé
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés: A vöröshagymát és a fokhagymát pirítsuk meg a vajon, majd öntsük hozzájuk az alaplevet. A forrásban lévő alaplébe tegyük bele a spárgákat, és főzzük őket puhára – közben sózzunk, borsozzunk, ha szükséges, és adjuk hozzá a leveshez a szerecsendiót. Ha a spárgák megpuhultak, akkor adjuk a leveshez a tejszínt is, még egyszer forraljuk fel az ételt, majd turmixszoljuk le a levest.

A spárgakrémlevest friss baguette-el, vagy pirított kenyérkockákkal igazán finom.

Ha bort választanának a spárgakrémleveshez, akkor egy igazán zöldséges ételekhez illő könnyű fehérbort, sauvignon blanc-t ajánlanék mellé.