Gombakrémleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg gomba, megtisztítva, felszeletelve – csiperke, vagy sampion
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg vaj
- 2 dl főzőtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
- fél liter zöldség leves alaplé
Elkészítés:
A vöröshagymát a vajon pirítsuk addig, amíg egy kicsit meg nem fonnyad, majd adjuk hozzá a gombát is. Ha a gomba is megfonnyadt egy kicsit, akkor öntsük hozzá az alaplevet, és ha szükséges, akkor még sózzunk-borsozzunk. Főzzük puhára a gombát, és a főzés utolsó 2-3 percében adjuk hozzá a fokhagymát is. Ha megfőttek a zöldségek, akkor keverjük hozzájuk a tejszínt, forraljuk még egyszer fel a levest, majd turmixszoljuk le.
A gombakrémlevest csak úgy magában, esetleg pirított kenyérkockákkal kínálják.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »