Gombakrémleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg gomba, megtisztítva, felszeletelve – csiperke, vagy sampion
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg vaj
- 2 dl főzőtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
- fél liter zöldség leves alaplé
Elkészítés:
A vöröshagymát a vajon pirítsuk addig, amíg egy kicsit meg nem fonnyad, majd adjuk hozzá a gombát is. Ha a gomba is megfonnyadt egy kicsit, akkor öntsük hozzá az alaplevet, és ha szükséges, akkor még sózzunk-borsozzunk. Főzzük puhára a gombát, és a főzés utolsó 2-3 percében adjuk hozzá a fokhagymát is. Ha megfőttek a zöldségek, akkor keverjük hozzájuk a tejszínt, forraljuk még egyszer fel a levest, majd turmixszoljuk le.
A gombakrémlevest csak úgy magában, esetleg pirított kenyérkockákkal kínálják.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »