Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombakrémleves recept

Gombakrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg gomba, megtisztítva, felszeletelve – csiperke, vagy sampion
    • 1 fej vöröshagyma
    • 10 dkg vaj
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 gerezd fokhagyma
    • bors
    • olaj
    • fél liter zöldség leves alaplé

    Elkészítés:

    A vöröshagymát a vajon pirítsuk addig, amíg egy kicsit meg nem fonnyad, majd adjuk hozzá a gombát is. Ha a gomba is megfonnyadt egy kicsit, akkor öntsük hozzá az alaplevet, és ha szükséges, akkor még sózzunk-borsozzunk. Főzzük puhára a gombát, és a főzés utolsó 2-3 percében adjuk hozzá a fokhagymát is. Ha megfőttek a zöldségek, akkor keverjük hozzájuk a tejszínt, forraljuk még egyszer fel a levest, majd turmixszoljuk le.

    A gombakrémlevest csak úgy magában, esetleg pirított kenyérkockákkal kínálják.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá