Gombakrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba, megtisztítva, felszeletelve – csiperke, vagy sampion
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
  • fél liter zöldség leves alaplé

Elkészítés:

A vöröshagymát a vajon pirítsuk addig, amíg egy kicsit meg nem fonnyad, majd adjuk hozzá a gombát is. Ha a gomba is megfonnyadt egy kicsit, akkor öntsük hozzá az alaplevet, és ha szükséges, akkor még sózzunk-borsozzunk. Főzzük puhára a gombát, és a főzés utolsó 2-3 percében adjuk hozzá a fokhagymát is. Ha megfőttek a zöldségek, akkor keverjük hozzájuk a tejszínt, forraljuk még egyszer fel a levest, majd turmixszoljuk le.

A gombakrémlevest csak úgy magában, esetleg pirított kenyérkockákkal kínálják.