Korhelyleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg füstölt hús vagy füstölt csülök
- 30 dkg füstölt kolbász
- 1 kg savanyú káposzta
- 1-2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, pirospaprika, bors, őrölt kömény
- olaj
- liszt
- tejföl
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, megfuttatjuk rajta a fokhagymát, bele rakjuk a pirospaprikát, rárakjuk az átmosott, elvagdosott savanyú káposztát és annyi vízzel felengedjük, amennyi levest szeretnénk. Feltesszük főni. Borssal ízesítjük. Pici sót is teszünk bele, de a sóval óvatosan!
Felkockázzuk a füstölt húst, karikára vágjuk a kolbászt. Amikor a káposzta félig megpuhult, hozzáadjuk a füstölt húst. A kolbászt csak a végén főzzük bele.
A tejfölből és lisztből híg habarást készítünk, majd behabarjuk vele a levest. Az egészet összeforraljuk. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.