Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Korhelyleves recept

Korhelyleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg füstölt hús vagy füstölt csülök
    • 30 dkg füstölt kolbász
    • 1 kg savanyú káposzta
    • 1-2 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só, pirospaprika, bors, őrölt kömény
    • olaj
    • liszt
    • tejföl

    Elkészítése:

    Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, megfuttatjuk rajta a fokhagymát, bele rakjuk a pirospaprikát, rárakjuk az átmosott, elvagdosott savanyú káposztát és annyi vízzel felengedjük, amennyi levest szeretnénk. Feltesszük főni. Borssal ízesítjük. Pici sót is teszünk bele, de a sóval óvatosan!

    Felkockázzuk a füstölt húst, karikára vágjuk a kolbászt. Amikor a káposzta félig megpuhult, hozzáadjuk a füstölt húst. A kolbászt csak a végén főzzük bele.
    A tejfölből és lisztből híg habarást készítünk, majd behabarjuk vele a levest. Az egészet összeforraljuk. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá