Korhelyleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Korhelyleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg füstölt hús vagy füstölt csülök
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, pirospaprika, bors, őrölt kömény
  • olaj
  • liszt
  • tejföl

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, megfuttatjuk rajta a fokhagymát, bele rakjuk a pirospaprikát, rárakjuk az átmosott, elvagdosott savanyú káposztát és annyi vízzel felengedjük, amennyi levest szeretnénk. Feltesszük főni. Borssal ízesítjük. Pici sót is teszünk bele, de a sóval óvatosan!

Felkockázzuk a füstölt húst, karikára vágjuk a kolbászt. Amikor a káposzta félig megpuhult, hozzáadjuk a füstölt húst. A kolbászt csak a végén főzzük bele.
A tejfölből és lisztből híg habarást készítünk, majd behabarjuk vele a levest. Az egészet összeforraljuk. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.