Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Könnyű paradicsomos káposztaleves recept

Könnyű paradicsomos káposztaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes káposzta fele
    • 1 nagyobb sárgarépa
    • 1 nagyobb krumpli
    • 1 púpos ek liszt
    • 2 ek olaj
    • 1 csapott tk őrölt pirospaprika
    • 1 dl házi paradicsomlé
    • 1 kk só
    • 1 nagy csipet bors
    • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
    • 1 csipet őrölt köménymag

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítjuk, a káposztát (a torzsája és a vastagabb levél erek nélkül) vékony csíkokra vágjuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a krumplit kisebb kockára vágjuk.

    A káposztát a répával és a krumplival együtt egy közepes fazékba szórjuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal, ételízesítővel (leveskockával), és fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.

    Közben a lisztet csomómentesre keverjük az olajjal, mérsékelt lángon világosra pirítjuk. A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával és lassanként adagoljuk hozzá a paradicsomlevet, amivel csomómentesre keverjük, majd belecsorgatjuk a levesbe, és hagyjuk felfőni.

    Melegen kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá