Könnyű paradicsomos káposztaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Könnyű paradicsomos káposztaleves

Hozzávalók:

  • 1 közepes káposzta fele
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 nagyobb krumpli
  • 1 púpos ek liszt
  • 2 ek olaj
  • 1 csapott tk őrölt pirospaprika
  • 1 dl házi paradicsomlé
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet bors
  • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 1 csipet őrölt köménymag

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, a káposztát (a torzsája és a vastagabb levél erek nélkül) vékony csíkokra vágjuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a krumplit kisebb kockára vágjuk.

A káposztát a répával és a krumplival együtt egy közepes fazékba szórjuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal, ételízesítővel (leveskockával), és fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.

Közben a lisztet csomómentesre keverjük az olajjal, mérsékelt lángon világosra pirítjuk. A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával és lassanként adagoljuk hozzá a paradicsomlevet, amivel csomómentesre keverjük, majd belecsorgatjuk a levesbe, és hagyjuk felfőni.

Melegen kínáljuk.