Kolbászos zöldségleves recept

Hozzávalók:
- 3 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 karalábé
- maréknyi zöldborsó
- 2 krumpli kockára vágva
- 1/4 füstölt kolbász karikázva
- 1/4 póréhagyma (vagy vöröshagyma)
- kevés zsiradék
- fűszerek tetszés szerint (babérlevél, só, bors, tárkony)
- 2 dl tejföl
- 1 csapott ek liszt
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk és egyforma darabokra vágjuk. A kolbászt és a póréhagymát karikázzuk.
Némi zsiradékon először a hagymát megdinszteljük, ehhez adjuk hozzá a karikázott kolbászt is. Addig kevergetjük, amíg elkezd illatozni, és szép piros zsírt enged. Ekkor mehetnek hozzá a zöldségek is. Így együtt pároljuk őket néhány percig.
Húsleves alaplével, vagy forró vízzel engedjük fel és tetszés szerint fűszerezzük.
A ragulevesek igazi ízét nálam a tárkony adja meg. Ezúttal 2 babérlevél is került bele. A burgonyát akkor adjuk hozzá, amikor a zöldségek félig megpuhultak.
A leves nagyjából 35-40 perc alatt készül el. Készítsünk habarást a tejföl és a liszt segítségével, majd keverjük a forró leveshez. (Én tettem egy kis tejszínt is bele.)
Egyszer felforraljuk és már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »