Kolbászos zöldségleves recept
Hozzávalók:
- 3 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 karalábé
- maréknyi zöldborsó
- 2 krumpli kockára vágva
- 1/4 füstölt kolbász karikázva
- 1/4 póréhagyma (vagy vöröshagyma)
- kevés zsiradék
- fűszerek tetszés szerint (babérlevél, só, bors, tárkony)
- 2 dl tejföl
- 1 csapott ek liszt
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk és egyforma darabokra vágjuk. A kolbászt és a póréhagymát karikázzuk.
Némi zsiradékon először a hagymát megdinszteljük, ehhez adjuk hozzá a karikázott kolbászt is. Addig kevergetjük, amíg elkezd illatozni, és szép piros zsírt enged. Ekkor mehetnek hozzá a zöldségek is. Így együtt pároljuk őket néhány percig.
Húsleves alaplével, vagy forró vízzel engedjük fel és tetszés szerint fűszerezzük.
A ragulevesek igazi ízét nálam a tárkony adja meg. Ezúttal 2 babérlevél is került bele. A burgonyát akkor adjuk hozzá, amikor a zöldségek félig megpuhultak.
A leves nagyjából 35-40 perc alatt készül el. Készítsünk habarást a tejföl és a liszt segítségével, majd keverjük a forró leveshez. (Én tettem egy kis tejszínt is bele.)
Egyszer felforraljuk és már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

