Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos krumplileves recept

Kolbászos krumplileves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 25 dkg tarhonya
    • 1 szál füstölt kolbász
    • 1 vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 ek kacsazsír
    • 1 ek finomliszt
    • 1 kk pirospaprika
    • 2 ek ételízesítő, házi
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 szál zellerzöld
    • 1 kk köménymag
    • 2 pohár tejföl
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A zsíron megpirítom a tarhonyát, majd hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát, és megdinsztelem. Beleszórom a köménymagot is, és megpattogtatom. Meghintem a liszttel, kicsit pirítom, majd lehúzom a tűzről, beleteszem a pirospaprikát, elkeverem, és felöntöm 3 l vízzel.

    Beleteszem a meghámozott és kockára vágott krumplit, a felszeletelt kolbászt, az ételízesítőt, sózom, borsozom.

    Hozzáadom a felezett paprikát és paradicsomot, a zellerzöldet, és addig főzöm, míg a krumpli megpuhul.

    Ha megpuhult a krumpli, a tejfölt a forró levesből mert lével simára keverem, majd beleöntöm a levesbe, összeforralom és tálalom.

    A kolbászos krumplileves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 71 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 8 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá