Kolbászos krumplileves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 25 dkg tarhonya
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek kacsazsír
  • 1 ek finomliszt
  • 1 kk pirospaprika
  • 2 ek ételízesítő, házi
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 kk köménymag
  • 2 pohár tejföl
  • őrölt bors

Elkészítése:

A zsíron megpirítom a tarhonyát, majd hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát, és megdinsztelem. Beleszórom a köménymagot is, és megpattogtatom. Meghintem a liszttel, kicsit pirítom, majd lehúzom a tűzről, beleteszem a pirospaprikát, elkeverem, és felöntöm 3 l vízzel.

Beleteszem a meghámozott és kockára vágott krumplit, a felszeletelt kolbászt, az ételízesítőt, sózom, borsozom.

Hozzáadom a felezett paprikát és paradicsomot, a zellerzöldet, és addig főzöm, míg a krumpli megpuhul.

Ha megpuhult a krumpli, a tejfölt a forró levesből mert lével simára keverem, majd beleöntöm a levesbe, összeforralom és tálalom.