Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelkáposzta főzelék (leves) recept

Kelkáposzta főzelék (leves)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1000 g kelkáposzta
    • 300 g burgonya
    • 2 tk köménymag
    • 2 tk só
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 tk őrölt bors
    • majoránna
    • 50 g zsír
    • 3 ek liszt
    • fűszerpaprika

    Elkészítése:

    A kelkáposzta torzsáját eltávolítjuk és csíkokra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízzel ami ellepi. 2-3 percig forraljuk, majd leöntjük róla a vizet (ezért nem fog nagyon felfújni).

    Újra felengedjük annyi vízzel ami ellepi és most már hozzáadjuk a meghámozott és kis kockákra vágott burgonyát. Adunk hozzá sót, őrölt köménymagot, majoránnát és zúzott fokhagymát.

    Fedő alatt, kis lángon 30 perc alatt puhára főzzük.

    Elkészítjük a rántást:

    A lisztet a zsíron zsemleszínűre pirítjuk, belekeverjük az őrölt borsot, pirospaprikát majd felengedjük hideg vízzel és simára keverjük. Ezzel a rántással besűrítjük a főzeléket. Feltétnek pörkölt, virsli, sült hús, fasírozott illik hozzá.

    Tipp:

    Mi nem szeretjük sűrűre főzve, inkább levesebbre. Aki sűrűbben szereti tegyen több lisztet a rántásba.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá