Kelkáposzta főzelék (leves)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kelkáposzta főzelék (leves)

Hozzávalók:

  • 1000 g kelkáposzta
  • 300 g burgonya
  • 2 tk köménymag
  • 2 tk só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk őrölt bors
  • majoránna
  • 50 g zsír
  • 3 ek liszt
  • fűszerpaprika

Elkészítése:

A kelkáposzta torzsáját eltávolítjuk és csíkokra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízzel ami ellepi. 2-3 percig forraljuk, majd leöntjük róla a vizet (ezért nem fog nagyon felfújni).

Újra felengedjük annyi vízzel ami ellepi és most már hozzáadjuk a meghámozott és kis kockákra vágott burgonyát. Adunk hozzá sót, őrölt köménymagot, majoránnát és zúzott fokhagymát.

Fedő alatt, kis lángon 30 perc alatt puhára főzzük.

Elkészítjük a rántást:

A lisztet a zsíron zsemleszínűre pirítjuk, belekeverjük az őrölt borsot, pirospaprikát majd felengedjük hideg vízzel és simára keverjük. Ezzel a rántással besűrítjük a főzeléket. Feltétnek pörkölt, virsli, sült hús, fasírozott illik hozzá.

Tipp:

Mi nem szeretjük sűrűre főzve, inkább levesebbre. Aki sűrűbben szereti tegyen több lisztet a rántásba.