Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelbimbó leves recept

Kelbimbó leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg mirelit kelbimbó
    • kb. 1 liter leves alaplé, vagy 2 leveskocka, és víz
    • só, frissen őrölt bors
    • 1 fej hagyma,
    • 2 gerezd fokhagyma,
    • kevés majoránna
    • kevés friss petrezselyem zöld,
    • kevés olíva olaj

    A habaráshoz:

    • 1 kis pohár tejföl
    • 1 ek liszt

    A galuskához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek liszt
    • kevés víz
    • csipet só

    Elkészítése:

    A kelbimbót kevés olíva olajon megpároljuk, (ne engedjük fel nagyon!) Hozzáreszeljük a hagymát, belenyomjuk a fokhagymát. Felöntjük alaplével, vagy vízzel, és belemorzsoljuk a leveskockákat. Sózzuk, borsozzuk.

    Keveset kiveszünk a levesléből, elkeverjük a tejföllel, és a liszttel. Kikavarjuk a galuskát, majd vágódeszkáról késsel a levesbe szaggatjuk. A galuska hozzáadása után visszaöntjük a habarást, és hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszereket.

    Készíthetjük habarás, és galuska nélkül, ételízesítővel sokkal egyszerűbben is. A galuska helyett levestésztát is adhatunk hozzá.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá