Kelbimbó leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg mirelit kelbimbó
  • kb. 1 liter leves alaplé, vagy 2 leveskocka, és víz
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 fej hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • kevés majoránna
  • kevés friss petrezselyem zöld,
  • kevés olíva olaj

A habaráshoz:

  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 ek liszt

A galuskához:

  • 1 tojás
  • 3 ek liszt
  • kevés víz
  • csipet só

Elkészítése:

A kelbimbót kevés olíva olajon megpároljuk, (ne engedjük fel nagyon!) Hozzáreszeljük a hagymát, belenyomjuk a fokhagymát. Felöntjük alaplével, vagy vízzel, és belemorzsoljuk a leveskockákat. Sózzuk, borsozzuk.

Keveset kiveszünk a levesléből, elkeverjük a tejföllel, és a liszttel. Kikavarjuk a galuskát, majd vágódeszkáról késsel a levesbe szaggatjuk. A galuska hozzáadása után visszaöntjük a habarást, és hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszereket.

Készíthetjük habarás, és galuska nélkül, ételízesítővel sokkal egyszerűbben is. A galuska helyett levestésztát is adhatunk hozzá.