Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karfiolleves vajas galuskával recept

Karfiolleves vajas galuskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 fej karfiol
    • 1 ek zsír (liba, kacsa, sertés)
    • 1 vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 kk édeskömény
    • 1 kk rómaikömény
    • 1 kk pirospaprika

    Galuskához:

    • 5 dkg puha vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, a nagyobbakat félbevágjuk. A visszamaradt közepéről (torzsa) eltávolítjuk a fás részeket, és borsónyi darabokra vágva a felaprított vöröshagymával és fokhagymával együtt a zsíron megpirítjuk.

    Amikor egy-két darab kezd színesedni, félrehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük 2 liter vízzel, hozzáadjuk a többi fűszert, sózzuk és felforraljuk.

    Beletesszük a karfiolrózsákat, és puhára főzzük.

    Amikor kellően megpuhult, a kétharmadát kiszedjük, a többit a fazékban kézi mixerrel pépesítjük.

    A galuska hozzávalóiból közepes keménységű tésztát keverünk, beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe. Fedő alatt 10 percig főzzük, majd visszatesszük bele a karfiolrózsákat, és tálaljuk.

    Tipp:

    Tejfölt kínáljunk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá