Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karfiolleves kukoricadara galuskával recept

Karfiolleves kukoricadara galuskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 karfiol
    • 2 ek zsír
    • 1 ek finomliszt
    • 1 ek ételízesítő (házi)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 kk pirospaprika
    • 1 szál zellerzöld
    • ízlés szerint só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg zsír
    • 6-8 ek kukoricadara

    Elkészítése:

    A tojásból, a zsírból és a kukoricadarából pici sóval közepes lágyságú galuska tésztát keverünk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

    A zsíron világosra pirítjuk a finomlisztet. Meghintjük pirospaprikával, elkeverjük, majd felöntjük 1,5 l vízzel. Beletesszük az ételízesítőt, a vöröshagymát egészben, a zellerzöldet, sózzuk és felforraljuk.

    Közben a karfiolt rózsáira szedjük, és a felforrt leveshez adjuk. Kiskanállal beleszaggatjuk a galuskát, és 10 perc alatt készre főzzük az egészet. A daragaluska az elején könnyen széteshet, ezért ne keverjük, hanem fedő alatt lassú tűzön főzzük.

    Tálaláskor tejfölt kínálunk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá