Karfiolleves kukoricadara galuskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Karfiolleves kukoricadara galuskával

Hozzávalók:

  • 1 karfiol
  • 2 ek zsír
  • 1 ek finomliszt
  • 1 ek ételízesítő (házi)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 szál zellerzöld
  • ízlés szerint só
  • 2 tojás
  • 5 dkg zsír
  • 6-8 ek kukoricadara

Elkészítése:

A tojásból, a zsírból és a kukoricadarából pici sóval közepes lágyságú galuska tésztát keverünk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

A zsíron világosra pirítjuk a finomlisztet. Meghintjük pirospaprikával, elkeverjük, majd felöntjük 1,5 l vízzel. Beletesszük az ételízesítőt, a vöröshagymát egészben, a zellerzöldet, sózzuk és felforraljuk.

Közben a karfiolt rózsáira szedjük, és a felforrt leveshez adjuk. Kiskanállal beleszaggatjuk a galuskát, és 10 perc alatt készre főzzük az egészet. A daragaluska az elején könnyen széteshet, ezért ne keverjük, hanem fedő alatt lassú tűzön főzzük.

Tálaláskor tejfölt kínálunk mellé.