Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karfiolleves recept

Karfiolleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kis fej karfiol
    • 1 púpozott ek (gm) liszt
    • 1 ek olaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 tk fűszerpaprika
    • 2 ek (lm) tejföl
    • krémsajt (lm) a tálaláshoz
    • ízlés szerint só
    • frissen őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és annyi vízzel, ami ellepi, feltesszük főni. Ha a karfiolok roppanósra főttek (mindenki főzze ízlés szerint, én nem szeretem ha szétmállik), félrehúzzuk a tűzhelyről.

    A lisztből és az olajból aranybarna rántást készítünk, majd levesszük ezt is a tűzhelyről. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a fűszerpaprikát (folyamatosan keverjük, hogy nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz). Elkeverjük néhány merőkanál leveslével és a tejföllel, majd a karfiolhoz adjuk, és folyamatos kevergetés mellett újraforraljuk.

    Egy kanál krémsajttal és aprított petrezselyemzölddel megszórva, forrón tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    A karfiolleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 46 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá