Karfiollevél krémleves recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb karfiol zsenge levelei (kb 80 dkg-1 kg közötti egész karfiol levelei)
- 5-7 kisebb karfiolrózsa
- 15 dkg burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kiskanál kakukkfű
- 1 evőkanál házi vegeta
- 2 dl tejszín
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Tálaláshoz:
- ízlés szerint karfiol rózsa
Elkészítése:
A karfiolról szedjük le a zsenge leveleit. A levelek vastag ereit távolítsuk el. A leveleket vágjuk kisebb darabokra. A levelek mellé rakjunk egy nagyobb tálba pár darab kisebb karfiol rózsát is. Mossuk át jó alaposan.
A meghámozott és felaprított hagymát dinszteljük meg kevés zsiradékon, majd adjuk hozzá a kakukkfüvet, a leveleket, a karfiol rózsát és a burgonyát. Adjunk hozzá 2 liter folyadékot, vegetát, majd sózzuk, borsozzuk. Ez lesz a leves alapja.
Főzzük puhára a zöldségeket, majd a karfiol rózsákat szedjük ki egy külön tányérra. A karfiol rózsákat egy serpenyőben grillezzük meg a tálaláshoz.
Adjuk a leves alaphoz a tejszínt, majd turmixoljuk le. Ízesítsük sóval, borssal. Az elkészült levest a grillezett karfiol rózsával tálaljuk.
Tipp:
Ha friss, egész karfiolt veszünk, a zsenge levelekből finom krémleves készíthető. A karfiol rózsákból ízlés szerint készíthetünk bármilyen ételt.