Karfiollevél krémleves recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb karfiol zsenge levelei (kb 80 dkg-1 kg közötti egész karfiol levelei)
- 5-7 kisebb karfiolrózsa
- 15 dkg burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kiskanál kakukkfű
- 1 evőkanál házi vegeta
- 2 dl tejszín
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Tálaláshoz:
- ízlés szerint karfiol rózsa
Elkészítése:
A karfiolról szedjük le a zsenge leveleit. A levelek vastag ereit távolítsuk el. A leveleket vágjuk kisebb darabokra. A levelek mellé rakjunk egy nagyobb tálba pár darab kisebb karfiol rózsát is. Mossuk át jó alaposan.
A meghámozott és felaprított hagymát dinszteljük meg kevés zsiradékon, majd adjuk hozzá a kakukkfüvet, a leveleket, a karfiol rózsát és a burgonyát. Adjunk hozzá 2 liter folyadékot, vegetát, majd sózzuk, borsozzuk. Ez lesz a leves alapja.
Főzzük puhára a zöldségeket, majd a karfiol rózsákat szedjük ki egy külön tányérra. A karfiol rózsákat egy serpenyőben grillezzük meg a tálaláshoz.
Adjuk a leves alaphoz a tejszínt, majd turmixoljuk le. Ízesítsük sóval, borssal. Az elkészült levest a grillezett karfiol rózsával tálaljuk.
Tipp:
Ha friss, egész karfiolt veszünk, a zsenge levelekből finom krémleves készíthető. A karfiol rózsákból ízlés szerint készíthetünk bármilyen ételt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »