Karalábéleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 közepes (nem fás!) karalábé
- 1 ek zsír
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek liszt
- 1 mk pirospaprika
- 1 kk ételízesítő
- 1 kk só
- 3-4 ek liszt a nokedlihez
Elkészítése:
A megpucolt és kockára vágott karalábét megdinszteljük a zsíron, majd liszttel és pirospaprikával megszórjuk. Vízzel felengedjük és ízesítjük.
Amikor a karalábé megfőtt, akkor a tojásból és lisztből készített nokedlit kiskanállal beleszaggatjuk. Addig főzzük, amíg a nokedli megpuhul.
Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.