Karalábéleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 közepes (nem fás!) karalábé
  • 1 ek zsír
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 tojás
  • 1 ek liszt
  • 1 mk pirospaprika
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 kk só
  • 3-4 ek liszt a nokedlihez

Elkészítése:

A megpucolt és kockára vágott karalábét megdinszteljük a zsíron, majd liszttel és pirospaprikával megszórjuk. Vízzel felengedjük és ízesítjük.

Amikor a karalábé megfőtt, akkor a tojásból és lisztből készített nokedlit kiskanállal beleszaggatjuk. Addig főzzük, amíg a nokedli megpuhul.

Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.