Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karalábé leves recept

Karalábé leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 karalábé
    • 2 ek zsír
    • 1 ek finomliszt
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 kk pirospaprika
    • 1 ek ételízesítő (házi)
    • 1 paradicsom
    • 1 paprika
    • 1 szál zellerzöld
    • ízlés szerint őrölt bors
    • ízlés szerint só
    • 1 marék eperlevél tészta

    Elkészítése:

    A zsíron megdinsztelem a hasábra vágott karalábét, majd megszórom finomliszttel, pirítom pár percig, azután meghintem borssal, pirospaprikával és ételízesítővel.
    Elkeverem, felöntöm 1,5 l vízzel, beleteszem a hagymát, a félbe vágott paprikát és paradicsomot, a zellerzöldet.

    Ha szükséges, még sózom, és addig főzöm, amíg a karalábé megpuhul.

    A főzés vége előtt 10 perccel beleszórom a tésztát, és puhára főzöm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá