Karalábé leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 karalábé
- 2 ek zsír
- 1 ek finomliszt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 ek ételízesítő (házi)
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 szál zellerzöld
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
- 1 marék eperlevél tészta
Elkészítése:
A zsíron megdinsztelem a hasábra vágott karalábét, majd megszórom finomliszttel, pirítom pár percig, azután meghintem borssal, pirospaprikával és ételízesítővel.
Elkeverem, felöntöm 1,5 l vízzel, beleteszem a hagymát, a félbe vágott paprikát és paradicsomot, a zellerzöldet.
Ha szükséges, még sózom, és addig főzöm, amíg a karalábé megpuhul.
A főzés vége előtt 10 perccel beleszórom a tésztát, és puhára főzöm
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.