Karalábé leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 karalábé
  • 2 ek zsír
  • 1 ek finomliszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 ek ételízesítő (házi)
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 szál zellerzöld
  • ízlés szerint őrölt bors
  • ízlés szerint só
  • 1 marék eperlevél tészta

Elkészítése:

A zsíron megdinsztelem a hasábra vágott karalábét, majd megszórom finomliszttel, pirítom pár percig, azután meghintem borssal, pirospaprikával és ételízesítővel.
Elkeverem, felöntöm 1,5 l vízzel, beleteszem a hagymát, a félbe vágott paprikát és paradicsomot, a zellerzöldet.

Ha szükséges, még sózom, és addig főzöm, amíg a karalábé megpuhul.

A főzés vége előtt 10 perccel beleszórom a tésztát, és puhára főzöm