Kapros zöldbableves húsgombóccal recept

Hozzávalók:
- 40 dkg vajbab
- 3 ek olaj
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 2 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 0,5 citrom leve
- 1 dl görög joghurt
- 1 babérlevél
- 1 szál rozmaring
- 1 ek liszt
Gombóchoz:
- 25 dkg darált hús
- 1 vöröshagyma
- 1 kk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kevés cayenne bors
- 1 tk vágott kapor
- 2 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
Az újhagymát tisztítás után felkarikázzuk, a fokhagymát lereszeljük.
A zöldségeket szintén karikára vágjuk, a vajbabot ferdén szeleteljük, vagy ha mirelitet veszünk, akkor erre nincs szükség.
A kaprot felaprítjuk, és félretesszük.
A gombóchoz a darált húst összekeverjük a hozzávalókból, és félretesszük a hűtőbe.
A leveshez egy fazékban hevítünk egy kevés olajat, és a hagymákat rádobjuk. Pár perc párolódás után a zöldségeket is hozzáadjuk, és kissé ezt is megpároljuk. Sózzuk, majd felöntjük vízzel. A babérlevelet és a kakukkfüvet beledobjuk.
Amikor felforr, kissé takarékra vesszük, a húsból gombócokat formázunk, majd a levesbe engedjük óvatosan. Szép lassan főzzük addig, míg meg nem puhulnak a benne lévő anyagok.
A babért eltávolítjuk. A joghurtot a liszttel elkeverjük, és az alapléből egy merőkanállal kiveszünk hozzá hőkiegyenlítés céljából. Majd visszaöntve az egészet, behabarjuk a levest. Jól elkeverjük, nehogy csomós legyen.
Citromlével pikánssá tesszük, majd a kaporral megszórva tálaljuk.
A kapros zöldbableves húsgombóccal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Milyen robotgépet válasszon az, aki sokat süt? (x)
A házi sütés öröme sokak számára nem csupán hobbi, hanem mindennapi rutin.
Tovább olvasom »
Fontos változás jön a drogériákban – ezt minden háziasszonynak tudnia kell
Májustól újabb hatósági szabályozás lép életbe, amely ezúttal nem az élelmi
Tovább olvasom »
8 isteni túrós sütemény recept, amit ki kell próbálnod
A túrós sütemények a magyar konyha igazi alapdarabjai – egyszerre háziasak,
Tovább olvasom »
Szabad-e mikrózni az ételt? Mi az igazság a mikrohullámú sütő körül?
Sugároz, roncsol, „megöli” a vitaminokat – rengeteg rémhír kering a mikrohu
Tovább olvasom »
5 élelmiszer, ami a klímaváltozás miatt eltűnhet az életünkből
Vajon mi kerül a tányérunkra 20 év múlva? A klímaváltozás nem csak olvadó j
Tovább olvasom »
5 sós-édes kombináció, amit feltétlen ki kell próbálnod!
Van, aki imádja, van, aki először csak pislog – de a sós-édes párosítások t
Tovább olvasom »