Kapros-gombás zöldbaleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab
- 30 dkg gomba
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 közepes sárgarépa
- 20 dkg burgonya
- 1 közepes fehérrépa
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 l víz
- 3 szál kapor
- 1 tk fűszerpaprika
- 5 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük, és meghintjük fűszerpaprikával.
Rátesszük a megpucolt és felkockázott burgonyát, a felaprított kaprot, a szeletelt gombát, a zöldbabot és a karikára vágott répákat. Felengedjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a zöldségfélék megpuhulnak.
A tányérokba szedett levest friss kaporral és tejföllel ízesítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.