Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros-gombás zöldbaleves recept

Kapros-gombás zöldbaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg zöldbab
    • 30 dkg gomba
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 3 közepes sárgarépa
    • 20 dkg burgonya
    • 1 közepes fehérrépa
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 2 l víz
    • 3 szál kapor
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 5 ek napraforgó olaj

    Elkészítése:

    A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük, és meghintjük fűszerpaprikával.

    Rátesszük a megpucolt és felkockázott burgonyát, a felaprított kaprot, a szeletelt gombát, a zöldbabot és a karikára vágott répákat. Felengedjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a zöldségfélék megpuhulnak.

    A tányérokba szedett levest friss kaporral és tejföllel ízesítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá