Kapros-gombás zöldbaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kapros-gombás zöldbaleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab
  • 30 dkg gomba
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 közepes sárgarépa
  • 20 dkg burgonya
  • 1 közepes fehérrépa
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 l víz
  • 3 szál kapor
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 5 ek napraforgó olaj

Elkészítése:

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük, és meghintjük fűszerpaprikával.

Rátesszük a megpucolt és felkockázott burgonyát, a felaprított kaprot, a szeletelt gombát, a zöldbabot és a karikára vágott répákat. Felengedjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a zöldségfélék megpuhulnak.

A tányérokba szedett levest friss kaporral és tejföllel ízesítjük.