Káposztaleves tejfölösen recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg fejes káposzta
- 25 dkg sertéscomb
- 10 dkg bacon
- 2 sárgarépa
- 1 zöldség
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- köménymag
- 1 ek ketchup
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk Piros Arany
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 ek olaj
- 2 l víz
Elkészítése:
A húst, a bacont és a káposztát vágjuk fel kisebb kockákra. A zöldségeket vékonyan karikázzuk le. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra.
Egy fazékba hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el üvegesre párolni a bacont és a vöröshagymát. Pár perc után adjuk hozzá a fokhagymát, majd a húst és a zöldségeket. Néha megkeverve addig pároljuk, még a hús kifehéredik. Ezután adjuk hozzá a ketchupot, a Piros Aranyat, a pirospaprikát, ízlés szerint sót, őrölt borsot és a köménymagot, majd keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel, és főzzük félpuhára.
Amikor a hús és a zöldségek félig megpuhultak, akkor adjuk hozzá a kockára vágott káposztát, ha szükséges ízesítsünk utána, majd főzzük puhára.
A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a forrásban lévő leveshez. Ezután szép lassan főzzük még pár percig, majd teljesen lefedve hagyjuk legalább egy fél óráig állni.
Tálalás előtt merjük a levest tányérokba, és ízlés szerint egy szelet kenyérrel kínáljuk.